Pollenallergie bij dieren
Pollenallergie bij dieren

Niet alleen mensen maar ook dieren kunnen last hebben van hooikoorts! Vanaf februari tot en met september zijn er pollen in de lucht die klachten bij dieren kunnen veroorzaken. Soms ook wel pollenallergie genoemd.

Wat is het?

Pollenallergie ontstaat door een heftige reactie van het immuunsysteem op de aanwezigheid van  stuifmeel van grassen, planten of bomen.  De klachten ontstaan doordat stuifmeel dat in de lucht zweeft op het neusslijmvlies, ogen of in de luchtwegen terecht komt.

Symptomen pollenallergie:

De symptomen die je ziet lijken veel op de klachten die mensen ook ervaren bij hooikoorts.

  1. Geirriteerde ogen
  2. Niezen / loopneus
  3. Jeuk aan huid, poten, kop, oksel en liezen

Wat te doen?

Wanneer een dier heftig reageert op pollen zit dit in zijn immuunsysteem. Helemaal laten verdwijnen doet het niet maar we kunnen er wel voor zorgen dat het dier minder last van de klachten heeft.

  1. Zorg voor goede gezonde voeding die het immuunsysteem versterkt waardoor de klachten op den duur minder heftig aankomen.
  2. Ondersteun uw dier met een supplement die ervoor zorgt dat het immuunsysteem versterkt maar ook de heftige allergiereacties verminderd zoals Frama Overgevoelig.
  3. Bij zeer ernstige klachten laat een bloedonderzoek doen bij de dierenarts eventueel aangevuld met speciale medicatie gericht op het verminderen van de jeuk. Daarnaast blijft het belangrijk om ervoor te zorgen dat het immuunsysteem verhoogd wordt.
Over de schrijver
Reactie plaatsen