Een Bigmac versus Budgetvoer: wat zijn de overeenkomsten.
Een Bigmac versus Budgetvoer: wat zijn de overeenkomsten.
13 september 2023 

Een Bigmac versus Budgetvoer: wat zijn de overeenkomsten.

 

Klant:  “ De voerbak wordt helemaal leeg gegeten dus zal het wel goed zijn en lekker gevonden worden. ” 

 

Monique:  “ Dat ik een Big Mac lekker vind, graag opeet en er niet meteen last van heb, betekent het nog niet dat het goed is voor mij! "


Zo….  Dit komt wel even binnen toch? En eigenlijk is het ook even zo bedoeld om te benadrukken hoe belangrijk het is om goede voeding aan je huisdier te geven. Soms moet het gewoon even zichtbaar zijn voordat het kwartje valt.  Het is niet bedoeld om mensen te veroordelen maar meer omdat wij willen staan voor wie we zijn en wat we doen! Maar er zijn zoveel merken en soorten diervoeding dat het soms niet helemaal duidelijk is wat nu wel en wat niet goed is.  En daarom even het onderstaande om het e.e.a. te verduidelijken:


Kwaliteit van diervoeding:  iets lekker vinden en er geen directe gevolgen van ondervinden betekent niet perse dat het ook goed is voor je huisdier. Dat zijn 2 verschillende dingen!

Weet wat je geeft:  goedkope diervoeding bevat vaak veel vulmiddelen en suikers maar weinig essentiële voedingsstoffen. Dit kan op korte termijn goed lijken, maar op lange termijn gezondheidsproblemen geven zoals jeuk, huid en vachtproblemen, winderigheid en gewichtstoename.


Misvattingen over eetlust bij onze dieren:  het leegeten van de voerbak niet noodzakelijkerwijs betekent dat het ook gezond en voedzaam is. Dieren eten vaak wat ze krijgen omdat ze afhankelijk zijn van hun eigenaars. Zelfs als de voeding niet optimaal is.


Gevoeligheid van je huisdier:  huisdieren kunnen niet praten en zullen op een andere manier moeten aangeven dat iets niet goed (be)valt. Bijvoorbeeld door met lange tanden te gaan eten of de brokken zelfs te laten staan.


Geloof niet alles: laat je niet misleiden door mooie verpakkingen, quotes of te gekke reclamespotjes. Ze zijn ervoor bedoeld om zoveel mogelijk producten te verkopen. Het betekent wederom niet dat de producten ook goed zijn!


Gezonde voeding kan nooit goedkoop zijn: wanneer iets te goedkoop is om waar te zijn, dan is dat het ook. Soms moet je je niet afvragen waarom goede voeding duurder is maar afvragen waarom junkfood zo goedkoop is. Dat geldt ook voor diervoeding! Kijk niet altijd wat het kost, maar kijk liever wat het oplevert!


Maar laat 1 ding duidelijk zijn: we willen allemaal het beste voor onze huisdieren! Maar er zijn zoveel merken en soorten dat het soms niet helemaal duidelijk is wat nu wel en wat niet goed is. En dat begrijpen wij helemaal.

 En dit is nou precies de reden waarom wij doen wat we doen. Zorgen voor goede voeding en adviseren wat jou dier nodig heeft. Want wanneer je investeert in goede voeding, (be)spaar je wat je lief is! En dat is voor ons oprecht het allerbelangrijkste: zoveel mogelijk dieren en baasjes gelukkig maken!

Heb je vragen of wil je advies? Stuur een mail naar info@de-voerboer.nl en laat het ons weten. We helpen je graag!

Over de schrijver
Reactie plaatsen