Algemene wijzigingen

Prijsstijgingen en bijdrage bezorgkosten

Helaas ontkomen wij er ook niet aan... Door de enorme prijsstijgingen in grondstoffen en transportkosten zijn wij genoodzaakt om de prijzen te verhogen en een bijdrage te vragen in onze bezorgkosten. De prijzen van diervoeding zijn dagprijzen en kunnen wekelijks worden aangepast. 

We gaan ervan uit dat dit een tijdelijk iets zal zijn en dat de markt zich spoedig zal herstellen. 

Grondstoffen tekort

Door de oorlog in Oekraïne is er een tekort aan grondstoffen voor diervoeding ontstaan. Vanuit Oekraïne is er sinds het uitbreken van de oorlog geen aanvoer van grondstoffen ( vooral mais, tarwe en gerst en zonnepitten) meer mogelijk. 20% van de wereldhandel in deze grondstoffen komt uit Oekraïne en is daarmee de hofleverancier van deze grondstoffen in Europa. Daarnaast wordt gevreesd, indien de oorlog nog langer gaat aanhouden, dat het inzaaien van nieuw gewas ernstig in het gedrang gaat komen en hierdoor nog meer tekorten zullen ontstaan.

Ga niet hamsteren!

Een natuurlijke reactie hierop is om zo veel mogelijk voorraad aan te gaan schaffen. Wij begrijpen deze reactie alleen willen wij u vragen om hier goed over na te denken. Wanneer iedereen nu gaat hamsteren, worden de tekorten alleen maar groter; immers de vraag is ineens veel groter als het aanbod en zijn producten voor sommige mensen uitverkocht terwijl hun dieren ook honger hebben. Wij als voerleverancier willen graag al onze klanten zo goed mogelijk helpen en vragen jullie medewerking hierin. Daarnaast zit je ook met houdbaarheidsdatums en moet je oppassen met schimmels en ongedierte in het voer wanneer het te lang staat.


Ook voor ons zijn dit onzekere tijden. Wanneer de oorlog lang aan gaat houden en de alternatieven niet of te laat komen, zal het moeilijk worden om de voorraad goed op peil te houden. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze dieren niet zonder voeding komen te zitten, maar sommige producten zullen misschien tijdelijk    ( even ) niet leverbaar zijn. We vragen om jullie begrip hiervoor.

Bijdrage bezorgkosten

Door de enorme prijsstijgingen in de dieselprijs moeten wij helaas ook besluiten om voor het eerst in ons 10 jarig bestaan een bijdrage van € 2.50 te vragen in bezorgkosten voor onze eigen bezorgdienst. Aangezien wij geen concessies willen doen in onze service en kwaliteit moeten wij dit doorvoeren willen wij de continuïteit van ons bedrijf waarborgen.