Mijn kat heeft jeuk; wat moet ik doen?

Wist je dat tarwegranen in kattenvoeding klachten kunnen veroorzaken zoals jeuk, slechte vacht en / of spijsverteringsproblemen?

Veel goedkope voeders voor katten zitten bomvol ingrediënten die vulling zijn maar geen ( goede) voeding. Het spijsverteringsstelsel van katten is niet gericht op het verteren van granen maar op het verteren van prooien.

Veel katten kunnen hier inmiddels met granen wel overweg, maar katten die wat gevoeliger zijn kunnen hierdoor klachten gaan ontwikkelen zoals jeuk, slechte vacht, slechte ontlasting of braken.

Wanneer je kat bovenstaand klachten vertoont, is het misschien eens goed om van voeding te wisselen die geen tarwegranen bevatten. Wij hebben hiervoor Arion Original in ons assortiment. Hoogwaardige kattenbrokken zonder tarwegranen:

  1. hoog vleesaandeel 70% - 80%
  2. versterkt het immuunsysteem
  3. verminderd haarballen
  4. op basis van kip, aardappel, groene erwten, 
  5. plantaardige vezels
  6. licht verteerbaar

 Er zijn speciale soorten voor kittens, oudere katten, gevoelige katten en katten met blaasproblemen. Klik hier voor het gehele assortiment graanvrije kattenvoeding.

 Ook kan het helpen om eens minder brokken te geven maar vers vlees of goed blikvlees aan het menu van je kat toe te voegen.  

 

Wil je advies? Wij helpen je graag! Kom langs in onze winkel of vul vrijblijvend ons contactformulier in.