Voedingsadvies nodig voor je paard?

Specialist in paardenvoeding

Het lichaam van een paard is omvangrijk en ingewikkeld. Het is dan ook niet verrassend dat veel paarden vaak klachten ervaren, zoals dunne ontlasting, gebrek aan energie, gewichtsverlies, moeite om op gewicht te blijven, problemen met training, staart- en manen-eczeem, maagzweren, enzovoort. Deze klachten komen vaak voor en kunnen allemaal gerelateerd zijn aan de voeding die ze krijgen.

Een gezond paard begint met gezonde voeding. Wat je in het paard stopt, weerspiegelt zich aan de buitenkant. Het geven van te weinig voeding kan problemen veroorzaken, maar ook overvoeren leidt tot klachten! Vaak kan het lichaam van het paard niet goed omgaan met overmatige voeding, wat tot opslag in het lichaam leidt en storingen veroorzaakt. Daarom is het zo cruciaal om de juiste voeding voor je paard te vinden!

Weet wat je geeft!

Begin bij de basis: hooi! Het maagdarm-stelsel van het paard is gemaakt voor het verteren van plantaardige vezels.

Goedkope basisbrokken bevatten doorgaans veel suiker en zetmeel waardoor klachten kunnen ontstaan. Goed voor de portemonnee maar minder goed voor jouw paard.

Met de juiste voeding heb je 1 of max 2 soorten voeding voor je paard. Heb je er meer of moet je veel bijsturen met supplementen? Dan heb je nog niet de juiste voeding!

Dunne mest bij paarden is een aanwijzing dat er iets niet goed gaat met de vertering. Zorg voor suiker-zetmeelarm voer en verhoog de vezelinname. 

Wanneer paarden mager zijn of moeilijk op gewicht kunnen blijven is bijsturen met andere voeding een vereiste. Vooral in de winter moet je zorgen dat jouw paard voldoende voedingstoffen haalt uit de voeding die aangeboden wordt.  

Loeïtje!

April 2023

Moeilijk op gewicht te houden ondanks genoeg krachtvoer!

September 2023

Dankzij het juiste advies snel resultaat!

" Mijn paard had altijd moeite om op een gezond gewicht te blijven, ondanks het onbeperkte ruwvoer en diverse soorten krachtvoer en supplementen die hij kreeg volgens advies van verschillende voedingsdeskundigen. Ondanks de aanzienlijke hoeveelheid krachtvoer die hij kreeg om het gewicht op peil te houden, voelde hij zich tijdens dressuur-, spring- of cross-training altijd 'leeg'.

In april spraken we met Gerben over het krachtvoer van mijn paard. Ondanks advies van anderen bleek dat hij niet het juiste voer kreeg, met te veel suiker. Met Gerbens uitgebreide kennis van verschillende merken en krachtvoerproducten kregen we een deskundig advies op maat, waarbij HorseFood als het beste werd aanbevolen. Sinds die dag is mijn paard volledig overgestapt op HorseFood, en hij geniet niet alleen van het voer, maar het ruikt ook nog eens heerlijk.

Na de overgang naar het nieuwe krachtvoer merkte ik al snel dat mijn paard meer energie had en de trainingen makkelijker volhield. Nu, een half jaar later, zijn we nog steeds erg blij met het advies van Gerben. Mijn paard heeft zich in vijf maanden fantastisch ontwikkeld, zoals te zien is op de foto. We kunnen altijd overleggen voor eventuele aanpassingen aan het voerbeleid, waarop we weer waardevol advies krijgen dat mijn paard goed doet. "


" Ons oprechte doel is eraan bijdragen dat uw paard zich vitaal en energiek voelt door het aanbieden van gezonde en goede voeding! "

Wij helpen je graag!

Kennis van zaken en uitgebreid advies

Onze jarenlange ervaring maakt dat wij inmiddels weten waar we over praten. We hebben ons verdiept in klachten en hun relatie met voeding. Vaak verminderen veel van deze klachten wanneer het paard overschakelt naar de juiste voeding.

Ruime keus in onze winkel

We hebben een breed scala aan paardenvoeding en ruwvoer op voorraad van diverse merken. Zo is er voor elke behoefte wat te vinden, en in onze winkel vind je alleen producten waar wij volledig achter staan. Wel net zo makkelijk.

" Heel fijn personeel, goed advies en kwalitatief goede producten. Ze weten waar ze over praten, hebben een goede kennis over hun assortiment."

MG!

Voor

Een veulen wat mager uit de opfok kwam, lusteloos was en erg slecht in de vacht. 

Na

Met de juiste voeding een heel ander paard, innerlijk en uiterlijk! Vol energie en kracht om samen goed op weg in de sport te gaan!

"Fijne winkel, ik loop er makkelijk binnen. Als er dan iets bijgesteld moet worden aan het voerbeleid bij mijn paarden, dan is er overleg en een fijn advies. "

Brenda Vreeman

Wees welkom!

Ben je nieuwsgierig naar ons en onze winkel geworden? Of wil je graag een passend advies voor je paard? Kom dan bij ons langs en we helpen je graag!

Overstappen op andere diervoeding doe je niet zomaar, dat begrijpen we best.

Lees hier hoe onze klanten ons en onze producten hebben ervaren!